Dichtbij huis de mooiste bezienswaardigheden

Stedentrip naar Lille

Om mooie bezienswaardigheden te zien is het niet nodig om ver van huis te gaan, in Frankrijk zijn er al voldoende mogelijkheden. Een stedentrip naar Lille bijvoorbeeld is erg leuk om te doen, tijdens de trip zijn er voldoende mogelijkheden en mooie dingen om te zien. Heel ver hoef je niet te reizen, Lille ligt namelijk net over de grens van België heen. Door de perfecte ligging, is de stad altijd belangrijk geweest voor het handelen. In de 20e eeuw kwam de stad in een crisis terecht, maar na de komst van de TCV, en het internationale vliegveld werd de stad weer op de kaart gezet. 

Stedentrip naar Lille

Prachtig plein in het midden van het centrum

Tijdens een stedentrip naar Lille kun je niet om het centrum heen met zijn prachtige plein, meerdere wijken van de stad komen namelijk op dit plein uit. Het plein bezit ook een aantal zeer aantrekkelijke gebouwen om te bezichtigen, in de zomer is er veel te doen en te zien op het plein. Veel terrasjes met muziek, straatartiesten en rond de kerst is er een reuzenrad en worden er gepofte kastanjes verkocht. In het midden van het plein staat een mooi indrukwekkend beeld van een godin, deze is geplaatst op een enorme sokkel.

Wereldwijde braderie

Heb je de kans om in September een stedentrip Lille naar Lille te doen dan moet je dit echt doen, wel bijzonder druk met de grootste braderie van Frankrijk die er wordt gehouden. Tot wel drie miljoen bezoekers komen naar de stad om van de markt te genieten, voorheen was Lille een handelsplaats. In Europa is er nergens een vlooienmarkt te vinden van dit formaat. Naast de vlooienmarkt, vind je op het plein ook mooie gebouwen waar je een kijkje moet nemen als je in Lille bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *